2015. június 23., kedd

44. könyv - Ami ebben az évben jelent meg: Komal Kant - Mire jó a rosszfiú?



Cím: Mire jó a rosszfiú?

Sorozatnév: LOL-könyvek

Író: Komal Kant

Oldalszám: 314

Kiadó: Móra

Kiadás dátuma: 2015





Mi a közös Ashtonban és Lucában? A világon semmi. Igaz, gyerekkorukban elválaszthatatlan barátok voltak, de évek óta szóba sem állnak egymással. Lucából azóta agyontetovált rocker srác lett, aki tesz rá, mit gondolnak róla a menők a suliban, a lányt viszont egyedül a nehezen megszerzett népszerűség érdekli. Amikor Ashton helye meginog a gimis tápláléklánc csúcsán, dühítő módon Lucára szorul, aki persze egyáltalán nincs oda az ötlettől, hogy kisegítse az elkényeztetett pomponlányt − pláne úgy, hogy a pasiját kell alakítania! 
De ahogy egyre több időt töltenek együtt, és egyre több régi sérelmet tisztáznak, már nem az a kérdés, hogyan viseljék el egymást, hanem hogyan tartsák távol magukat (na meg a kezüket) a másiktól. Talán mégis van bennük valami közös…
Eleve magasan van a léc nálam, ha LOL-könyvekről van szó. Néha csalódom bennük, néha nem. Ez esetben mind a kettő megtörtént.
Miután megjelent a könyv egyre több idézet került fel a LOL-könyvek Facebook oldalára. Egyértelműen felcsigázta a figyelmemet, mert nagyon izgalmas részek voltak a könyvből. Spoiler(kijelöléssel olvasható):Ilyen volt például a fűnyírós rész. Egyre jobbnak és jobbnak tartottam a könyvet. Amikor anyukám egyik nap hazaért, mesélte, hogy amint meglátta a könyvet a könyvtárban, egyből kiszedette a vitrinből. Így került hozzám a könyv.
Amikor elkezdtem vártam, hogy egy nagyszerű regényt fogok elolvasni. Egy kissé csalódtam benne, mivel egy teljesen átlagos történet volt. Viszont más, mint amiket eddig romantikus, ifjúsági kategóriában olvastam, így tetszett is. Spoiler(kijelöléssel olvasható):Amikor már az elején megcsókolták egymást, nagyon felkeltette a figyelmemet, hogy mi lesz még ebben.
Lucát teljesen meg lehetett érteni, hiszen elvesztette az apját és gyászolni akart egy ideig(spoiler, kijelöléssel olvasható). Csak sajnos túlságosan is elzárkózott, így megszűnt a kapcsolata Ashtonnal. Az ahogy átalakul a történetben nagyon jól állt neki.
Ashton népszerűségre való törekvése kissé mániákussá tette, de nagyon illett Lucához, így ezt el lehetett nézni neki.

Saját könyv? Amikor olvastam még nem az enyém volt, de utána pár héttel megkaptam „utó-húsvétra.”

Borító? Nagyon tetszik, hogy ilyen egyszerű fekete-fehér egy kis rózsaszínnel. Jól megoldották, hogy a cím is fehér lehessen a fehér háttéren.

Történet? Jó volt, bár a fülszöveg csak az alapját írja le, így a történetben több minden derül ki, ami végül is nagyon jó, mert nem kell úgy olvasnunk, hogy közben azt hajtogatjuk: „Ezt már tudom. Ott volt a hátulján is.”

Újraolvasom? LOL-könyvről lévén szó, úgyhogy igen.

Pontozás: történet: 10/9 - csak azért nem 10, mert kissé csalódtam benne.
borító: 10/10 - nagyon ügyesen összerakott. A legjobb LOL-borító.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése