2016. július 1., péntek

Szemfényvesztők (2013)

Ezzel a bejegyzéssel szeretnék elkezdeni egy új részt a blogon, ahol filmeket, esetleg sorozatokat mutatnék be és mondanám el, hogy nekem hogy tetszettek. Ez az ötletem úgy jött, hogy mostanában amikor nem olvasok, rengeteg sorozatot nézek, régebben pedig nagyon sok filmek néztem meg. Remélem ti is kedvet kaptok majd egy-egy film megtekintéséhez. A filmnézéseimet a Snitten láthatjátok, a sorozatokat pedig a Sorozatkövetőn jelölöm. Ennyi is lenne a bevezetése az új részlegnek, kezdjünk is neki az első filmnek.


„Jöjjenek közelebb! Még közelebb! Mert minél többet vélnek látni, annál könnyebb lesz Önöket becsapni. Mert mit jelent látni? Hiszen hiába néznek, valójában szűrik a látványt, értelmezik, jelentésekre vadásznak. Én pedig fogom az Önöktől kapott legbecsesebb ajándékot, a figyelmüket és Önök ellen fordítom.”

IMDB link a képre kattintva
Eredeti cím: Now You See Me
Hossz: 1 ó 55 p (115 p)
Korhatár: 12
Címkék: Krimi, Misztikus, Thriller

A történet elején megismerkedhetünk négy főszereplőnkkel, akik már az első percekben elkápráztatnak minket egy-egy trükkel. Először J. Daniel Atlasszal ismerkedünk meg Chicagóban, hétfőn. Ezután kedden már New Orleansban járunk, ahol Merritt McKinney tart előadást. Szerdán már New Yorkban utazunk egy kompon, ahol Jack Wilder mutat be egy teljesen átlagos trükköt... vagy mégsem? Másnap Los Angelesben nézzük Henley Reeves szinte már ijesztő trükkét.
Ez a négy bűvész messzebb nem is lehetne egymástól, teljesen idegenek, élik az életüket. Ám egy nap összehívja őket egy titokzatos valaki egy kártyával amin csak a cím és az időpont található. Mind találkoznak a megadott helyen, de nem találnak mást csak egy vázát és egy szál rózsát. Ám amikor a rózsát berakják a vázába, beindul egy kivetítő és tervrajzok kezdenek el cikázni előttük. Tervrajzok egy nagyszabású trükkhöz, amit együtt kell kivitelezniük, ezért összeállnak és így lesz belőlük a Négy Lovas.
A csapat egy évvel későbbi Las vegasi előadásuk során kirabol egy francia bankot, a pénzt pedig szétosztja a nézők között. Erre a trükkre már az FBI is felfigyel és elkezdenek nyomozni a Négy Lovas után. Dylan Rhodes ügynök még az egykori bűvészt, Thaddeus Bradley-t is felkéri, hogy segítsen nekik leleplezni főszereplőinket.
Bizonyítékok hiányában az FBI kénytelen szabadon engedni a Négy Lovast, akik következő előadásukban megint a pénzzel bűvészkednek. Az FBI eközben titokban tovább nyomoz, de a négy bűvész mindig előttük áll egy lépéssel.
A film végére megtudjuk, sikerül-e elkapni a Négy Lovast. Hogy mi volt a céljuk ezekkel a trükkökkel. És hogy az FBI-nak miért nem sikerült egyszer sem rajtakapnia a bűvészeket.


Először a barátnőimmel láttam a filmet. Igazából véletlenül találtunk rá, amikor néznivalót kerestünk magunknak és az előzetes megnézése után jó filmnek tartottuk, úgyhogy megnéztük. Imádtam! A film minden egyes perce izgalmas és rejtélyes. Minden pillanatban történik valami látványos és még alig sikerül felfognod, hogy mi történt már jön a következő trükk.
Azok a részek pedig, ahol elmagyaráznak egy-egy trükkök, lesokkolnak. Még úgy is, hogy egy filmről van szó, ergo a trükköket nem kell ténylegesen megcsinálniuk, teljesen élvezhető, az ember egyszerűen beleéli magát. És amikor rájössz, hogy tényleg hogyan csinálták a trükköt, az jut eszedbe, hogy „Jé, ez annyira egyértelmű, mégis miért dőltem be neki?”. Valószínűleg azért, mert túl közel jöttél.
Végigcsodáltam a film minden egyes percét. Hihetetlenül látványos és érdekfeszítő trükkökkel teletűzdelt film. Az utolsó 10 percben pedig csak fogtam a fejem a végkifejleten. Óriási csavart tettek a készítők a történetbe, ami még a trükkök leleplezésénél is jobb.
Amennyiben nem szeretnétek, hogy függővége legyen a filmnek, kapcsoljátok ki, amikor kezdődik a stáblista. Ám hogyha kínozni akarjátok magatokat, nyugodtan nézzétek végig a stáblistát, mert van egy 5 perces ráadás jelenet, ami egy második rész lehetőségét kínálja, ami ugyebár nemrég jött ki a mozikban.
Szerintem egy nagyszerű film, ami nagyon jó egy unalmas estén. Ráadásul többször megnézhető film, egyszerűen nem lesz unalmasabb. 5/5

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése