2015. augusztus 24., hétfő

Pár inspiráció olvasáshoz

Egy csomó nagyon is ötletes dolgot látok mostanában, amiben az olvasásra buzdítanak mindenkit. Ha esetleg valaki nem találna értelmet az olvasásban, akkor mindenképp ajánlom az egyik ilyen ötletet. Néha jó csak úgy olvasgatni, de szerintem biztos mindenkinek van néha célja, amit el szeretne érni. Jó érzés teljesíteni egy-egy kihívás és azt se felejtsük el, hogy dicsekedni is lehet vele ;)

Képre kattintva a kihívásokhoz lehet ugrani

1. Molyos kihívások
Moly.hu-n nagyon sok kihívást találni. Van ami csak egy könyvre vonatkozik, de van, hogy témakörökben kell olvasni. Illetve lehet „nem olvasós” kihívásokra is jelentkezni. Ezek is általában a könyvekről szólnak. De nem annak olvasásáról, hanem inkább a népszerűsítéséről.
Aki esetleg még nem ismerné a moly.hu-t annak bátran ajánlom. Én nagyjából rá vagyok kattanva ;)


2. Mini-könyvklub 2
Az első könyvklubon nem vettem részt, mivel nem ismertem. Sajnos a másodikra sem tudok jelentkezni, mivel nem lenne időm elolvasni a könyveket. Viszont ha lenne időm szívesen benne lennék a könyvklubos csapatban. Szóval akinek van ideje csatlakozzon bátran, szerintem nagyon jó program lehet.
Képre kattintva a honlapra lehet ugrani


3. 50 könyves kihívás
Erről a kihívásról már hallhattatok. Nagyon felkapott lett ez a kihívás és az oldalon is az ehhez olvasott könyveimről írok. Most már nem nagyon érdemes elkezdeni, mivel nem hiszem, hogy el lehet olvasni 50 könyvet 4 hónap alatt (ez személyes vélemény, én nem lennék rá képes, de mindenki más tempóban halad a könyvekkel). De azért meg lehet nézni a kategóriákat, mert biztos beleillik egy-egy könyved egy-egy kategóriába.


A képre kattintva a kihíváshoz készült oldalra juthatunk

4. Book Bloggers' Challenge
A lényeg az, hogy valaki elolvas egy könyvet majd kihív egy másik bloggert és megadja, hogy melyik könyvet olvassa el. A kihívott személy a könyv elolvasása után ír róla egy bejegyzést, majd kihív egy másik bloggert. És ez így halad tovább és tovább. Szerintem ez nagyon is ösztönző program. Egyrészt az olvasásra inspirál másrészt, hogy bejegyzést írjak (mostanában valahogy nincs ihletem, így nem szoktam írni ide :(, de megpróbálok majd többet publikálni). Én is részt veszek ezen és nem is olyan rég (tegnap) ki is hívtak, így lehet majd számítani egy bejegyzésre ezzel kapcsolatban.

Képre kattintva az oldalra lehet ugrani

5. Saját célok
Ha nem szereted, ha mások állítanak neked szabályokat, határokat, akkor készíts saját kihívást. Lehet akár olvasások száma, vagy a kategóriák szerinti olvasás.

Most csak ennyit tudtam összeszedni. Aki ismer még ilyen kihívásokat, csoportokat, eseményeket az írja meg, mert nagyon kíváncsi vagyok rá. Sok sikert mindenkinek az olvasási céljaihoz!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése